Over mij

Ik help jou als oudste dochter om af te rekenen met jouw piekergedachten zodat jij weer volledige aandacht hebt voor jezelf, partner en kids! Ik ben zelf een oudste dochter en herken de typische eigenschappen en dat hoofd dat maar doorgaat. En ik weet hoeveel invloed die hebben op jouw leven. 

In mijn leven stond mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel met stip op nummer één. Ik voelde mij verantwoordelijk voor alles en iedereen en trok hierdoor nog meer verantwoordelijkheid aan. Voor mij gold afspraak is afspraak, men wist dat ze op mij konden rekenen. Ik streepte mijn eigen Netflix avondje door in mijn agenda wanneer ik daarmee een ander kon helpen. Ik ben benieuwd: herken jij dat?  

Als vanzelfsprekend nam ik de leiding en regelde de boel. Thuis, op het werk, in de vriendengroep: ik zorgde voor iedereen, maar niet voor mezelf. Ik paste mij aan, deed erg goed mijn best doen en nam alles serieus. Want als iedereen blij en gelukkig was dan was ik dat ook. De lat lag hoog en hulp vragen deed ik niet. Ik deed het wel alleen.

Vraag jij wel eens hulp aan een ander? Want ik weet inmiddels dat je het niet alleen hoeft te doen. 

Jouw gedachten zijn vaak gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Gedachten die als een soort van achtergrondmuziekje aanstaat in je leven. Ze proberen je te beschermen. Altijd waren er gedachten aanwezig in mijn hoofd.

Gedachten die mij saboteerde, kritiek op alles wat ik deed en dacht, liet die mij lieten twijfelen, mij klein hielden, mij dwarsboomde wanneer ik plannen had en zorgde voor schuldgevoel en onzekerheid. Ik had het gevoel dat ik het nooit goed deed en dat het nooit goed genoeg was. Hierdoor schaamde ik me, voelde ik mij klein en vergeleek ik mezelf met anderen. 

She knows this transition was not about becoming someone better,
but about finally allowing herself to become who she’d always been.

Omdat ik hier in mijn dagelijkse leven tegenaan bleef lopen, stortte ik mij in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb van alles gedaan: van online trainingen tot opleidingen, van gesprekken met maatschappelijk werk tot hypnotherapie. Maar toen ik tijdens familieopstellingen en systemisch werken ontdekte dat mijn plek in het gezin (mijn oudste dochter-zijn dus) van grote invloed was op mijn persoonlijkheid, had ik een groot aha-moment. Ik dacht alleen maar: dat ben ik. 

Ik ben nieuwsgierig heb jij weleens vanuit de bril ‘van de oudste dochter’ naar jouw leven gekeken? Het is een kant die nauwelijks belicht wordt. En daar ontstond mijn verlangen ‘dit moeten alle oudste dochters weten’! 

Toen ik mij ervan bewust werd welke invloed de rol van mijn oudste dochter-zijn had begon ik mezelf beter te begrijpen. Terugkijken naar je eerste levensjaren en gebeurtenissen kan je helpen om je gevoel in het heden beter te begrijpen. 

De afgelopen jaren had ik de overtuiging dat ik aardig in de buurt kwam van de beste versie van mezelf. Totdat Creatrix® op mijn pad kwam. Het is een unieke tool (speciaal ontwikkeld voor vrouwen), een geavanceerde vorm van visualisatie waarbij je meegenomen wordt naar een plek waar jouw gedachten even stil zijn waardoor jij bij de antwoorden kan die in jouw onderbewustzijn opgeslagen liggen. Hierdoor verander jij jouw gevoelens en gedachtes waardoor je anders gaat reageren.  

Ik vond het een hoog TellSell-gehalte hebben: te mooi om waar te zijn, want ik vond enkel positieve ervaringen. Maar na onderzoek en gesprekken met concullega’s besloot ik deze opleiding te volgen, om mijn klanten te kunnen helpen met life changing resultaten. Ik was stomverbaasd over de resultaten. Het effect was gigantisch! Voor de eerste keer in mijn leven werd het rustig in mijn hoofd waardoor ik ruimte kreeg om volledige aandacht te geven aan mijn partner en kinderen (zonder die ellenlange to-do lijst in mijn hoofd).

Ik was in de war, want ik had niet verwacht dat het zoveel effect op mij persoonlijk zou hebben. Binnen een aantal sessies voelde ik mij een ander mens. Gedachten waar ik al lang mee worstelde waren opgeruimd. Daardoor heb ik nu rust in mijn hoofd, ben ik bewust in het moment, kan ik helder nadenken, laat ik mij niet meer tegenhouden door de mening van anderen en kan ik de controle loslaten. In de praktijk kan ik genieten van een middag knutselen met de meiden, kan ik op een vrije dag besluiten om een lange wandeling te maken of kan ik volledig opgaan in een avondje samen met mijn partner.

De combinatie van mijn eigen ervaring, de veranderingen die ik zag bij de vrouwen die ik de afgelopen tijd heb mogen coachen maakte dat ik aan alles voel: dit gun ik andere vrouwen ook. Vrouwen zoals jij. Want als oudste dochter stoei jij met gedachten, overtuigingen en emoties die ontstaan zijn in je eerste kinderjaren. Deze liggen opgeslagen in je onderbewustzijn, maar bepalen wel jouw volwassen leven. Pak je problemen bij de kern aan, waardoor je jouw leven blijvend verandert. En dat is wat ik wil! 

Als je me zou kennen dan zou je weten dat…