fbpx

Blog

Zen balanced stones stack balance peace silence concept

‘Haal het beste uit jezelf door hoofd, hart en buik samen te laten werken’

Vaak horen we opmerkingen als ‘Gebruik je verstand’, ‘Laat je hart spreken’ of ‘Wat zegt je gevoel?’ en misschien gebruiken we ze zelf ook wel. De meeste mensen hebben een voorkeur voor denken, voelen of weten. Deze drie kwaliteiten worden vertegenwoordigd door ons hoofd, ons hart en onze buik. Het is echter belangrijk om deze drie samen te laten werken om harmonie te creëren en stress en frustratie te voorkomen.

Lees verder
Balans

Vertraag en vind balans: tips voor de ondernemende oudste dochter

Ik wil je graag uitnodigen om even stil te staan bij hoe het met jou gaat. Als oudste dochter draag je vaak veel verantwoordelijkheid, en als ondernemer komt daar nog eens een extra laag bij. Maar pas op, want deze combinatie kan een valkuil zijn.Ben jij nieuwsgierig naar dit artikel? Klik dan hier om verder te lezen. Dit is een gastblog geschreven voor de ontspanningstuin, het Spiritual Lifestyle Magazine van Scarlet Le Pair.

Lees verder
keuze maken
keuzes maken

Keuzes maken voor een oudste dochter

De combinatie van eigenschappen die een oudste dochter bezit kan het moeilijk maken om keuzes te maken. Wat er vaak gebeurt, en misschien herken jij dit bij jezelf, is dat je het uitstelt om een keuze te maken. Maar besef je dat dit een groot energielek is.

Jij gaat nadenken over de keuze die je hebt te maken. Laat mij je vandaag uitleggen hoe het komt dat jij als oudste dochter moeite hebt met het maken van keuzes en hoe je de eerste stappen zet om een knoop door te hakken.

Lees verder
verschil man en vrouw

Het wordt tijd voor ongelijke behandeling

Tegenwoordig is het niet zo sjiek om uit te spreken dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Daarom trap ik mijn eerste artikel voor VolleMaanKalender.nl af met een belangrijk onderwerp waar mijn inziens nog te weinig aandacht voor is. Anno ’22 leven we in een wereld die ontworpen is door mannen en waar de mannelijke energie domineert.

Lees verder
Vrouw voelt zich vrij na creatrix traject
Creatrix

Creatrix®, wat je altijd al wilde weten…

Antwoord op de meest gestelde vragen over Creatrix®. Je bent op zoek naar informatie en vindt deze versnipperd op het internet. Je vindt vaak niet de antwoorden die je zoekt.

Dat heeft mij aan het denken gezet. In dit artikel beantwoord ik de meest gestelde vragen over Creatrix®. Mocht jouw vraag er niet bij staan stuur me dan een berichtje, ik beantwoord met liefde jouw vraag.

Lees verder

Oudste dochter en ondernemer zijn: een gouden combinatie

Ben jij een oudste dochter? Ben jij ondernemer? Dan bezit jij een gouden combinatie. Veel ondernemende vrouwen zijn oudste dochter. Je begeeft je in een goed gezelschap van bekende ondernemende vrouwen. Denk aan J.K. Rowling, Oprah Winfrey, Eva Jinek, Hillary Clinton, Kelly Weekers en Beyoncé.

Lees verder
gastblog

De oudste dochter: als ik het niet doe, wie doet het dan?

Met een zucht bekijk jij je ellenlange to-do-lijst. Op dat moment besluit je om geen extra taken meer op je te nemen. Hier wil je echt vanaf.

Maar dan wordt er gevraagd wie deze taak op zich wil nemen. Jij wilt antwoorden, maar je beseft je op dat moment dat je had voorgenomen om geen extra taken op je te nemen. Je gaat letterlijk op je handen zitten om te voorkomen dat je reageert.

Het blijft stil. Men kijkt elkaar aan. Je hebt het gevoel dat jij aangekeken wordt. Het voelt ongemakkelijk. Jij moet echt je best doen om je mond dicht te houden. En ondertussen poppen er allerlei gedachten in je op. Van ‘het is belangrijk’ tot ‘ik wil niet dat degene die het vraagt ermee blijft zitten’.

Ik doe het wel

Lees verder
oudste dochter

Het moet perfect, een besluit van de oudste dochter.

Het moment dat de tweede geboren wordt, besluiten we ons best te gaan doen. Wanneer het niet goed genoeg is, dan zullen we het beter doen. Op deze manier proberen we te voorkomen dat we ‘uit het nest’ gegooid worden. We geloven dat we door goed ons best te doen, geen fouten te maken, het perfect te doen controle houden over ons leven en onze positie binnen het gezin.

Lees verder

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor een betere online ervaring.