fbpx

Hoe overleef jij de vakantie met kinderen?

Verlang jij ook naar de vakantie? Tel jij de dagen/weken af? Heerlijk zon, zee, strand, ligbed, palmboom, boekje en cocktail erbij. Ow nee, dit was voor het tijdperk kinderen. Herken jij het gevoel dat jij na de vakantie toe bent aan vakantie? Lees dan verder want ik deel mijn drie tips;
vakantie met kinderen

Verlang jij ook naar de vakantie? Tel jij de dagen/weken af? Heerlijk zon, zee, strand, ligbed, palmboom, boekje en cocktail erbij. Ow nee, dit was voor het tijdperk kinderen. Herken jij het gevoel dat jij na de vakantie toe bent aan vakantie? Lees dan verder want ik deel mijn drie tips;

Met stip op één, stel je verwachtingen bij.

Jij wordt de komende weken overladen met de ‘perfecte’ vakantiekiekjes op social media. Stop, dat is een momentopname. Die foto laat niet alles zien. Jouw verwachtingen zijn vaak hoog. Jij creëert een beeld zoals jij het graag zou willen zien. Verloopt het anders dan ben jij teleurgesteld. Jij vraagt jou af ‘heb ik hier het hele jaar voor gewerkt?’. Zonde! Laat jouw verwachtingen los, ga de vakantie in met het gevoel we zien wel. En mocht jij tijdens de vakantie merken dat jij gefrustreerd bent, uit je. Huil, wordt boos, schreeuw, zing hard met een liedje mee. Doe wat nodig is, haal daarna diep adem en jij kunt er weer tegen aan. Een vakantie hoeft niet perfect te zijn.

Tijd voor jezelf.

Zorg voor oplaadmomenten. 24/7 omringd met de kinderen is zwaar. Jij bent continu alert in jouw rol als moeder. Waar zijn de kinderen, zijn ze ingesmeerd, eten en drinken ze voldoende, hebben ze zwembandjes om etc. Ik word al moe als ik het opschrijf. Dus belangrijk zorg voor tijd voor jezelf, pak dit moment dagelijks. Dat zorgt ervoor dat jij uitgerust bent, beter om kan gaan met onverwachtse situaties, meer ontspant. Goud waard, ook voor jouw kinderen. En laten we eerlijk zijn wat is een uurtje per dag als je 24/7 samen bent.

Zorg voor ritme en laat het los?!

Een tegenstrijdige boodschap. In de vakantie zijn we vaak losser, ook in de bedtijden. Resultaat na een paar dagen vakantie oververmoeide kinderen; niets kunnen hebben, huilen, drama. Dus zorg ervoor dat jouw kinderen regelmatig op tijd naar bed gaan. Verder is het ritme van vakantie anders dan thuis. Dus laat de rest van het ritme los. Zijn jouw kids lekker ontspannen, geniet daar van. Kinderen een kort lontje, pas jouw planning daar op aan. Kijk even wat helpend kan zijn in die situatie. De ene keer zal het een chillmiddag zijn en de andere keer is dat juist er op uit gaan. Maar go with the flow.

Ik wens je een fijne vakantie!

Deel dit

Deze website maakt gebruikt van Cookies voor een betere online ervaring.